fbpx

Brela – vrata v Makarsko

Izjemno letovišče Brela leži na pobočju pod goro Biokovo in je vhod v Makarsko riviero, ki jo od Omiške riviere ločuje zaliv Vruja. Na jugovzhodu je letovišče Baška Voda. Brela se ponaša z eno najlepših plaž na Jadranu, skoraj kilometer dolgo plažo Punta Rata. Slikovitost letovišča dopolnjujejo bližnji borovi gozdovi. Zaradi svojih naravnih lepot je Brela eno najbolj iskanih letovišč v Srednji Dalmaciji. Številni turisti menijo, da je Brela eno od bolj luksuznih turističnih letovišč. Ima več kot 1.600 prebivalcev. Na območju rastejo oljke, znamenita sorta češenj maraska in vinska trta (tu pridelujejo dalmatinsko vino vugava in desertno vino prosecco).

Brela se razteza okoli čudovite obale v dolžini nekaj kilometrov in jo sestavljajo Donje Selo, Stomarica, Soline in Jakiruša. Vas Jakiruša je najtišji del celotne Brele, ostale so veliko bolj živahne s številnimi restavracijami in zabaviščnimi lokali. Brela ima številne manjše ali večje plaže s postopnim vstopom v morje, primerne za otroke. Posamezne plaže so ločene z balvani, eden od njih tvori miniaturni otok v morju, imenovan “Kamen Brela”, ki je postal simbol letovišča.

Izbirate lahko med široko paleto nastanitev v vratih Makarske riviere, izjemnem letovišču Brela z eno najlepših plaž na Jadranu.

Namestitev Brela, Apartmaji Brela, Počitnice Brela, Hoteli Brela, Last Minute Brela
Priporočamo:

      Apartmaji Hrvaška 2023Hoteli Hrvaška 2023Chorvátsko Ubytovanie 2023Chorvatsko Ubytování 2023Urlaub Kroatien 2023Urlaub Kroatien 2023Hiške za najem 2023Križarjenja po morju 2023