fbpx

Crikvenica – destinacija blizu Slovenije

Območje Kvarnerja je ena od najbližjih destinacij Sloveniji. Dolge plaže so kot nalašč za družinske počitnice in zabavo, saj so obalne promenade polne kavarn in restavracij. Mesto Crikvenica je tradicionalno priljubljeno letovišče z več kot 11.000 prebivalci. Ime Crikvenica izhaja iz hrvaške besede crkva (cerkev) po lokalni samostanski cerkvi pavlincev. Območje ima blago podnebje, letovišče je lepo urejeno, ima bogato vegetacijo, na voljo pa so tudi zdravilišča. Poleg čudovitih plaž Crikvenica ponuja tudi številne možnosti za športno udejstvovanje ter pohodništvo in kolesarjenje. V Crikvenici je tudi akvarij s številnimi primerki jadranskih in tropskih rib. V mestu potekajo številni kulturni in družabni dogodki, kot so festivali, koncerti in tržnice. Zaradi vsega tega je Crikvenica privlačen kraj za počitnice z dobrim razmerjem med ceno in kakovostjo storitev.

Julija v Crikvenici poteka športni festival Sport Fest, na katerem potekajo tekmovanja v wakeboardingu (smučanju na vodi), rokometu in odbojki na mivki, večer pa je namenjen glasbeni zabavi. Konec avgusta poteka Ribiški teden, v katerem lahko uživate v kulinaričnih dobrotah, razstavah, koncertih, šoli jadranja in seveda obilici rib. V bližnjem mestu Selce julija poteka spektakularna jadralna regata Selce Open.

Crikvenica ponuja več čudovitih plaž: plaža Crikvenica je ena največjih plaž v Crikvenici in se nahaja v središču mesta. Na njej so tuši, sanitarije in je dostopna za invalidske vozičke. Plaža Kačjak je priljubljena med nudisti, obkrožena je z borovim gozdom in ponuja čudovit razgled na morje. Plaža Crni Molo se nahaja na jugu Crikvenice in je priljubljena med mladimi. Plaža je opremljena s tuši in sanitarijami ter ima številne bare in restavracije. Plaža Omorika se nahaja na severu Crikvenice in je priljubljena med družinami z otroki. Plaža je opremljena z otroškim igriščem in ponuja različne vodne športe. Plaža Dramalj je obkrožena s čudovito naravo, je manj obiskana kot druge plaže v Crikvenici in ponuja čudovit razgled na morje.

Izbirate lahko med široko paleto nastanitev v Crikvenici na Hrvaškem, v neposredni bližini ceste iz Slovenije. Preberite vse informacije, ocene strank in si oglejte galerije fotografij.

Namestitev Crikvenica, Apartmaji Crikvenica, Počitnice Crikvenica, Hoteli Crikvenica, Last Minute Crikvenica

      Apartmaji Hrvaška 2024Chorvátsko Ubytovanie 2024Chorvatsko Ubytování 2024 Wakacje i Wczasy w Chorwacji 2024Urlaub Kroatien 2024Urlaub Kroatien 2024Hiške za najem 2024Križarjenja po morju 2024