fbpx

Dugi otok – deviški otok jam

Otok Dugi otok je znan po številnih jamah: Strašna peć, Kozja peć, Veli Badanj, Crvene rupe, Pećna. Na jugu otoka se nahaja eden najlepših jadranskih zalivov Telašćica, na severu pa prav tako slikovit zaliv Solišćica. Južni del otoka je skalnat, zahodna obala je strma in visoka. Dugi Otok ima čudovito in neokrnjeno naravo. Na otoku živi skoraj 2.000 prebivalcev. Na otoku gojijo vinsko trto, oljke in zelenjavo, prebivalci pa se ukvarjajo tudi z ovčerejo in ribolovom.

Glavna in največja vas je Sali, imenovana po nekdanjih solinah, kjer se lahko udeležite ljudskega festivala Aljska užance, katerega najbolj veseli del je dirka z osli. Savar je majhno mesto, znano po kamnih, ki sestavljajo glavni trg Zadra, rimskih in beneških palačah in cerkvah ter celo po stavbi Združenih narodov v New Yorku. V vasi Veli Rat je najvišji jadranski svetilnik Punta Bianca z višino 42 metrov.

Otok Dugi otok ponuja odlične pogoje za vse vodne športe, v vasi Božava pa se nahaja prestižna šola potapljanja. V neposredni bližini otoka so Kornati (Narodni park Kornati), ki so magnet za vse ljubitelje neokrnjene narave. Dugi otok ima trajektno povezavo z Zadrom iz vasi Brbinj.

Izbirate lahko med namestitvami na hrvaškem otoku Dugi otok s čudovito in neokrnjeno naravo z veliko jamami in odličnimi možnostmi za vodne športe.

Namestitev Dugi, Apartmaji Dugi, Počitnice Dugi, Hoteli Dugi, Last Minute Dugi

      Apartmaji Hrvaška 2024Chorvátsko Ubytovanie 2024Chorvatsko Ubytování 2024 Wakacje i Wczasy w Chorwacji 2024Urlaub Kroatien 2024Urlaub Kroatien 2024Hiške za najem 2024Križarjenja po morju 2024