fbpx

Istra – največji hrvaški polotok

Istra je največji hrvaški polotok, poln raznolikosti in barvitosti. Številne možnosti nastanitve ob obali dopolnjuje bogata ponudba v notranjosti, ki je polna vinogradov.

V mestu Umag se vsako leto odvija svetovno znani teniški turnir Croatia Open. Ljubitelji znamenitosti bodo uživali v zgodovini, ki sega v antične čase. Zaradi treh eliksirjev Istre: vina, oljk in tartufov je Umag že od nekdaj pomembno in privlačno letovišče in je postal ena najpomembnejših turističnih destinacij na Hrvaškem. Novigrad vam ponuja kulturno doživetje v obliki festivala bluesa z vrhunskimi glasbeniki, ki ga dopolnjujejo številni drugi kulturni, zabavni in gastronomski festivali. Poreč bo s festivalom Valamar Jazz Festival navdušil predvsem ljubitelje jazza, bazilika svetega Evfrazija (na Unescovem seznamu) pa bo s svojo arhitekturo in čudovitimi bizantinskimi mozaiki očarala vsakega obiskovalca. Mesto Rovinj leži na hribovitem polotoku, njegova “Rovinjska noč” pa je postala najbolj obiskan poletni ribiški festival na Jadranu. Riviera Fažana ponuja obiskovalcem številne dejavnosti. Uživate lahko v čudovitih plažah, kolesarskih poteh, igriščih za golf in šoli jadranja na deski. Očarala bo tudi z rimsko vilo v Valbandonu, ulicami Peroja, sprehajališči in trgom fažanskega pristanišča, kjer poleti potekajo ribiški festivali, folklorni festivali in modne revije nakita iz rimskega obdobja.

V mestu Pulj, ki je bilo ustanovljeno pred 3000 leti, se boste zaradi glavnega trga Forum s templji, mestne hiše, Zlatih vrat počutili kot v starem Rimu, predvsem pa boste občudovali dobro ohranjeno Areno, v kateri so se v davni preteklosti odvijale gladiatorske bitke. V kulturi boste uživali na puljskem filmskem festivalu, kjer se pod odprtim nebom tega hrvaškega Koloseja predvajajo filmi. Riviera Medulin se nahaja v najjužnejšem delu Istre ali Magični deželi (Terra Magica), kot jo pogosto imenujejo. Čar Riviere Medulin je v kraljestvu orhidej na rtu Kamenjak, bližini mesta Premantura, dinozavrskih odtisih na otoku Fenoliga ter starih mlinih na veter in samotnih plažah Medulinskega zaliva, kjer je veliko skritih kotičkov, namenjenih samotni sprostitvi. Nacionalni park Brioni je arhipelag, ki vam bo ponudil safari pustolovščino, med katero boste videli najrazličnejšo floro in favno ter tudi dinozavrove sledi. Riviera Labin je ena prvih rivieer, kjer se je začel hrvaški turizem. Praznično vzdušje večerov “Kaj so kuhale naše babice” (Ca su kuhale naše noni) je edinstveno doživetje, ki obiskovalcem Rabca omogoča, da se seznanijo s kulturo in tradicijo Hrvaške.

Na največjem hrvaškem polotoku, Istri, ki je poln raznolikosti, slikovitosti in barvitosti, lahko izbirate med široko paleto namestitev.

Namestitev Istra, Apartmaji Istra, Počitnice Istra, Hoteli Istra, Last Minute Istra

      Apartmaji Hrvaška 2024Chorvátsko Ubytovanie 2024Chorvatsko Ubytování 2024 Wakacje i Wczasy w Chorwacji 2024Urlaub Kroatien 2024Urlaub Kroatien 2024Hiške za najem 2024Križarjenja po morju 2024