fbpx

Južna Dalmacija – Hrvaško Sredozemlje

Južna Dalmacija je najjužnejša in najmanjša regija hrvaške obale. Na sredini jo deli nekajkilometrski pas ozemlja Bosne in Hercegovine, ki je edini bosanski dostop do morja. Najbolj znane destinacije v Južni Dalmaciji so Dubrovnik, polotok Pelješac, otoki Korčula, Elafiti, Lastovo in Mljet.

Najbolj znano mesto je Dubrovnik, Unescov seznam svetovne dediščine, ki ga obdaja skoraj 2 kilometra mestnega obzidja s številnimi trdnjavami in stolpi. V mestu potekajo koncerti klasične glasbe v atriju palače Knežev dvor in dramske predstave na tradicionalnih Dubrovniških poletnih igrah (Dubrovačke ljetne igre), ki potekajo na visoki pečini. Dubrovnik ima več kot 250 sončnih dni na leto.

Otok Korčula je znan po dolgi turistični tradiciji in številnih slikovitih zalivih. Na otoku se odvijajo plesne predstave, med katerimi je najbolj znana Moreška. Otok Mljet je najjužnejši in najvzhodnejši od velikih hrvaških otokov in je zaradi svoje gozdnate narave znan tudi kot zeleni otok. Narodni park Mljet je znan po dveh morskih jezerih. Lastovo je večinoma skalnat otok, vendar je bogat tudi z gozdovi. Elafiti je skupina otokov zahodno od Dubrovnika, ki je dobila ime po svojih najstarejših prebivalcih – jelenih (iz grškega elaphos = jelen). Polotok Pelješac vam bo ponudil odlično vino in sveže školjke. Po Istri je drugi največji hrvaški polotok.

Namestitev Južna Dalmacija, Apartmaji Južna Dalmacija, Počitnice Južna Dalmacija, Hoteli Južna Dalmacija, Last Minute Južna Dalmacija

      Apartmaji Hrvaška 2024Chorvátsko Ubytovanie 2024Chorvatsko Ubytování 2024 Wakacje i Wczasy w Chorwacji 2024Urlaub Kroatien 2024Urlaub Kroatien 2024Hiške za najem 2024Križarjenja po morju 2024