fbpx

Kvarner – najbližja hrvaška regija

Kvarnerska regija se razteza ob Kvarnerskem zalivu od Istre na severu do otoka Paga in zadrske riviere na jugu. Prijetno sredozemsko podnebje na obali, velika raznolikost arhitekture in kulture ter številni otoki delajo to regijo privlačno turistično destinacijo. Regija ponuja številne zanimivosti, čudovite plaže, različne znamenitosti, gorske poti in tudi zelo znani nacionalni park Plitviška jezera.

Kvarnerski otoki imajo raznoliko naravo, čudovite kamnite plaže, privlačne zalive, obsežne borove gozdove in gorske verige ter otoška mesta z edinstveno kulturno dediščino. Med najbolj priljubljenimi otoki so Cres, največji jadranski otok na Hrvaškem, priljubljeno letovišče Krk in otok Pag, ki je po vsej Hrvaški znan po izjemnem ovčjem siru “Paški sir” in morski soli, ki se še vedno prideluje na tradicionalen način. Enako znani so tudi otoki, kot sta Lošinj, kjer se nahaja največje otoško mesto na Hrvaškem Mali Lošinj, in otok Rab z istoimenskim srednjeveškim mestom, obdanim z obzidjem.

Obalna mesta, kot so Opatija, Crikvenica in Selce, vas bodo pritegnila s svojim vzdušjem in čudovitimi plažami. Sprehodite se po Opatiji, prvem zdraviliškem mestu na jadranski obali. Uživajte v avstro-ogrskem vzdušju mesta, ki so ga nekoč imenovali “Mali Dunaj”, in se udeležite enega najbolj znanih evropskih dogodkov – Kaisernacht. Crikvenica je blizu Slovenije, zato je za slovenske turiste zlahka dostopna. V Senju lahko uživate v največjem poletnem karnevalu na Hrvaškem. Ali pa se udeležite plesov in iger na festivalu Ružica Vinodola v Novem Vinodolskem, ki ohranja običaje starih vinogradnikov. Če se želite zabavati do jutra, preverite, zakaj plaži Zrće na otoku Pagu pravijo hrvaška Ibiza. Reka, glavno in največje mesto regije, ponuja raznoliko arhitekturo, muzeje, galerije in gledališča ter pravo kulturno počitniško vzdušje z enim najstarejših in najbolj znanih karnevalov v Evropi. Reka je tudi največje morsko pristanišče na hrvaški obali z dolgoletno tradicijo. V njej se nahajajo Trsatske stopnice, ki vodijo na Trsat, najstarejše marijansko romarsko mesto na Hrvaškem.

Počitnice na Hrvaškem so vam na dosegu roke, saj je Kvarner zelo blizu Slovenije.

Namestitev Kvarner, Apartmaji Kvarner, Počitnice Kvarner, Hoteli Kvarner, Last Minute Kvarner

      Apartmaji Hrvaška 2024Chorvátsko Ubytovanie 2024Chorvatsko Ubytování 2024 Wakacje i Wczasy w Chorwacji 2024Urlaub Kroatien 2024Urlaub Kroatien 2024Hiške za najem 2024Križarjenja po morju 2024