fbpx

Makarska – Sredozemska riviera

Najbolj znano letovišče v Dalmaciji ponuja privlačno okolje z dolgotrajnim toplim podnebjem, kulturnim in zgodovinskim bogastvom ter številne možnosti za zabavo med počitnicami. Mesto varuje gorski masiv Biokovo, ki je zaradi urejenih več kilometrov kolesarskih poti še posebej priljubljen med kolesarskimi navdušenci. Poleg dobro ohranjene arhitekture v neokrnjeni naravi boste uživali tudi v čudovitem razgledu na otoka Brač in Hvar. V okolici gojijo vinsko trto, sadno drevje in oljke. Makarska je eno od pomembnih zdravilišč, kjer se zdravijo bolezni dihal, mišično-kostnega sistema in degenerativne bolezni. Svetovno znane in večkrat nagrajene večkilometrske plaže so med najlepšimi na Jadranu, slikovita mesta ob obali pa ustvarjajo idealne pogoje za počitnice na Hrvaškem ali v središču Dalmacije.

Turistično privlačno je obalno območje Makarske riviere z vasicami Brela in njeno plažo Punta Rat, Baška Voda, Podgora in slikovito mestece Tučepi. Mesto Makarska, ki je središče riviere, ima mediteranski videz. Mestno središče živi ne le v poletni sezoni, temveč tudi pred njo in po njej. Turisti uživajo v dolgih sprehodih po plažah in različnih kulturnih prireditvah. Makarska je znana po svojih kamnitih ulicah, glavnem trgu Kačićev trg, frančiškanskem samostanu in Malakološkem muzeju. Makarska ima skoraj 14.000 prebivalcev.

Poleg naravnih in zgodovinskih znamenitosti je Makarska riviera znana tudi po bogatem nočnem življenju. Zabavo ponujajo tudi različne kulturne prireditve, ljudski festivali, ribiške noči, zlasti avgustovski karneval in prireditev Noč Kalelarge, ki so organizirani v okviru Makarskega poletnega festivala (Makarsko ljeto).

Izbirate lahko med široko paleto namestitev v najbolj znanem letovišču Makarska. Preberite vse informacije, ocene strank in si oglejte galerije fotografij.

Počitnice v Makarski so najbolj priljubljena izbira za počitnice na Hrvaškem!

Namestitev Makarska, Apartmaji Makarska, Počitnice Makarska, Hoteli Makarska, Last Minute Makarska

      Apartmaji Hrvaška 2024Chorvátsko Ubytovanie 2024Chorvatsko Ubytování 2024 Wakacje i Wczasy w Chorwacji 2024Urlaub Kroatien 2024Urlaub Kroatien 2024Hiške za najem 2024Križarjenja po morju 2024