fbpx

Medulin – biser Istre in oaza miru

Medulin je majhno mesto in pomembno turistično letovišče v najjužnejšem delu Istre, nekaj kilometrov južno od Pulja. Nekoč majhna ribiška in kmetijska vas se je spremenila v sodobno turistično letovišče. Je idealen kraj za mirne in romantične počitnice, pa tudi za bolj aktivne počitnice z veliko možnostmi za šport. Medulin ima skoraj 3.000 prebivalcev, celotna medulinska riviera pa približno 6.500 prebivalcev. Prebivalci so se prvotno ukvarjali z ribolovom in kmetijstvom, danes pa je njihov glavni vir preživetja turizem.

Simbol Medulina je obnovljen mlin na veter s konca 19. stoletja. Arheološko najdišče Vižula se nahaja na slikovitem obalnem območju severozahodnega dela hrvaške Istre. Tu so se ohranili ostanki rimske podeželske hiše, ki je bila zgrajena na polotoku. Odlikujejo jo velikost in monumentalna arhitektura, pa tudi bogato okrasje in čudoviti mozaiki. Danes si jo lahko v odličnem stanju ogledate v Arheološkem parku Vižula.

Zavarovano območje Donji Kamenjak se nahaja na skrajnem južnem delu polotoka Kamenjak (južno od Premanture). To je najbolj privlačno in najbolj obiskano območje te riviere. Ima izredno razčlenjeno obalo s tridesetimi zalivi in enajstimi nenaseljenimi otočki. Gornji Kamenjak, ki leži med Premanturo na jugu in Volmi na severu, je botanično zelo pomembno območje, saj tu raste skoraj 500 vrst rastlin. Donji Kamenjak leži južno od Premanture in obsega več kot 400 hektarjev površine. Zanj je značilna raznolikost botaničnih vrst, posebna mikroklima in je zelo zanimivo z geološkega vidika. Počitniki lahko uživajo v pohodništvu, čudovitih razgledih in kopanju na skritih romantičnih plažah. Tisti, ki radi kolesarijo, se lahko odpravijo po označenih kolesarskih poteh. Ob obali lahko tudi kajakašite, deskate na valovih ali se potapljate. Privlačna arhitektura, številne plaže in dobra hrana privabljajo obiskovalce v Medulin na vsakoletne počitnice.

Izbirate lahko med bogato ponudbo nastanitev na najbolj privlačni in najbolj obiskani lokaciji v Istri. Preberite vse informacije, ocene strank in si oglejte galerije fotografij.

Namestitev Medulin, Apartmaji Medulin, Počitnice Medulin, Hoteli Medulin, Last Minute Medulin

      Apartmaji Hrvaška 2024Chorvátsko Ubytovanie 2024Chorvatsko Ubytování 2024 Wakacje i Wczasy w Chorwacji 2024Urlaub Kroatien 2024Urlaub Kroatien 2024Hiške za najem 2024Križarjenja po morju 2024