fbpx

Omiš – mesto z bogato dalmatinsko tradicijo

Omiška riviera se razteza ob skalah med Splitom in Makarsko riviero. Ta mirni del Jadrana je zanimiv zaradi neokrnjene in raznolike narave s peščenimi in prodnatimi plažami. Zgodovinsko mesto Omiš je eno od priljubljenih letovišč z več kot 15.000 prebivalci, ki se ukvarjajo z ribolovom, kmetijstvom in turističnimi storitvami. Ima bogato zgodovino kot piratsko mesto ter ribiško in vojaško tradicijo. O tem pričata dve ohranjeni utrdbi – Mirabella (Peovica) in Starigrad (Fortica). Z njima je bilo mogoče zaščititi Omiš, sosednje ozemlje in morje. Danes se z njih razprostira čudovit razgled na okolico. Omiška riviera je bila znana tudi po ročno izdelanih jadrnicah.

Omiš je svetovno znan po klapskih pesmih, tradicionalnem dalmatinskem večglasnem petju brez spremljave glasbil, ki ga lahko slišite na “Festivalu dalmatinskih klap” (Festival dalmatinskih klap). Za športnike z dozo duhovitosti je na voljo tekmovanje v “norih skokih” (Ludi skokovi), kjer tekmovalci izvajajo zabavne skoke v morje. “Piratska noč” (Gusarska noć) prikazuje igralce v kostumih, ki rekonstruirajo pomorsko bitko iz 13. stoletja med pirati in Benečani.

Ruskamen, Lokva Rogoznica, Mimice in Pisak so prav tako del Omiške riviere. Tu je tudi mogočni kanjon reke Cetine, kjer lahko ljubitelji adrenalina uživajo na poti Zipline ali se podajo na rafting po reki. V bližini Omiša je še več drugih zanimivosti, kot so nacionalni park Biokovo, mesto Split, ki je znano po svojem zgodovinskem delu in spomenikih, slapovi Velika in Mala Gubavica. Zaradi vsega tega je Omiš odlična destinacija za počitnice z družino ali za pare, ki iščejo kombinacijo čudovite okolice, zgodovine, zabave in sprostitve.

Izbirate lahko med široko paleto nastanitev v mirnem Omišu s pestro naravo in bogato tradicijo. Preberite vse informacije, ocene strank in si oglejte galerije fotografij.

Namestitev Omiš, Apartmaji Omiš, Počitnice Omiš, Hoteli Omiš, Last Minute Omiš

      Apartmaji Hrvaška 2024Chorvátsko Ubytovanie 2024Chorvatsko Ubytování 2024 Wakacje i Wczasy w Chorwacji 2024Urlaub Kroatien 2024Urlaub Kroatien 2024Hiške za najem 2024Križarjenja po morju 2024