fbpx

Hvar – otok z najčistejšim morjem

Eden od desetih najlepših otokov na svetu, kjer boste našli popolno zasebnost in bogato nočno življenje. Okoliško morje je po zadnjih raziskavah eno najčistejših v Jadranu. Na otoku živi več kot 11.000 prebivalcev in je najdaljši otok na Hrvaškem.

Na Hvaru gojijo vinsko trto, oljke, južno sadje (agrumi, fige) in tudi rožiče, katerih plodovi so pri nas znani kot rožičev kruh. Hvar je znan po sivki in rožmarinu. Oskrba z vodo poteka po podvodnih cevovodih s celine.

Zgodovina otoka Hvara je zelo stara, najstarejše najdbe segajo od 6.000 do 5.000 let pred našim štetjem. Tako kot celoten Jadran so tudi Hvar naselili Iliri, pozneje pa Grki. Na rodovitnem polju Starigrad, vzhodno od Starega Grada, se je ohranil tako imenovani grški ager, ki je parcelacija kmetijskih zemljišč. Je zgodovinski spomenik, vpisan na Unescov seznam svetovne dediščine.

Glavna letovišča na otoku so Hvar, Stari Grad, Jelsa, Vrboska, Zavala in Sućuraj. Otok Hvar ima trajektno povezavo iz Starega Grada v Split in iz Sućuraja v Drvenik na Makarski rivieri. Na Hvaru se nahaja najstarejše gledališče na Hrvaškem. V središču mesta turiste očarata glavni trg – Pjaca in okrašen zvonik katedrale, nad katerim se ponosno dviga vojaška trdnjava Fortica, znana tudi kot Španjol. Mesto Sućuraj očara z zgodovinskimi spomeniki, zaradi plaž pa sta za počitnice z otroki najprimernejši mesti Zavala in Milna. V vonju borovih gozdov lahko uživate v mestu Jelsa, ki se skriva ob vznožju dveh najvišjih gora na Hvaru.

Na hrvaškem otoku Hvaru z najčistejšim morjem na Jadranu lahko izbirate med široko paleto namestitev. Preberite vse informacije, ocene strank in si oglejte galerije fotografij.

Počitnice na otoku Hvaru z najčistejšo vodo na Hrvaškem!

Namestitev Hvar, Apartmaji Hvar, Počitnice Hvar, Hoteli Hvar, Last Minute Hvar

      Apartmaji Hrvaška 2024Chorvátsko Ubytovanie 2024Chorvatsko Ubytování 2024 Wakacje i Wczasy w Chorwacji 2024Urlaub Kroatien 2024Urlaub Kroatien 2024Hiške za najem 2024Križarjenja po morju 2024