fbpx

Krk – bližnji otok za mirne počitnice

Otok Krk, ki je eden največjih hrvaških otokov, turistom ponuja različne možnosti za počitnice. Otok spada med Kvarnerske otoke in je ena od najbližjih destinacij za slovenske počitnikarje. Najbolj poseljen in rodoviten je severni del otoka, ki ima razgibano skalnato obalo. Vzhodni del otoka se je sčasoma zaradi vetra, ki priteka s celine (bora), spremenil v skalnato puščavo. Turiste najbolj privlačijo urejene in čiste plaže, od katerih jih je kar 14 prejelo modro zastavo.

Najbolj znane turistične točke so mesta Krk, Punat, Baška in Malinska, ki so postala priljubljena v času dunajske aristokracije, kjer lahko uživate v nočnem življenju, dobro jeste v restavracijah in nakupujete v trgovinah. Poleg čudovitih plaž otok Krk ponuja tudi številne zgodovinske spomenike in kulturne znamenitosti, med drugim Lapidarij v Omišalju, grad hrvaških plemičev Frankopana na Krku in repliko najstarejšega spomenika hrvaške pismenosti – Baščanske table v Jurandvoru. Če želite mesto Krk doživeti v njegovi starodavni luči, se udeležite ljudskega festivala Stomorina v čast prazniku Marijinega vnebovzetja in uživajte v zvokih tradicionalnega ljudskega pihalnega instrumenta sopile.

Otok je s celino povezan z mostom iz betonske konstrukcije, ki je eden najdaljših mostov te konstrukcije na svetu (1.430 m). Oskrbo z vodo zagotavljata dve majhni jezeri: Omiško jezero in jezero Ponikve. Tretjino otoka pokrivajo gozdovi. Na Krku uspevajo ovčereja, ribolov, oljke, sadje, zelenjava in vinska trta. Za ljubitelje aktivnih počitnic otok Krk ponuja več kot 300 km urejenih kolesarskih in pohodniških poti.

Na mirnem hrvaškem otoku Krku, ki je le streljaj oddaljen od Slovenije, lahko izbirate med široko paleto namestitev. Preberite vse informacije, ocene strank in si oglejte galerije fotografij.

Namestitev Krk, Apartmaji Krk, Počitnice Krk, Hoteli Krk, Last Minute Krk

      Apartmaji Hrvaška 2024Chorvátsko Ubytovanie 2024Chorvatsko Ubytování 2024 Wakacje i Wczasy w Chorwacji 2024Urlaub Kroatien 2024Urlaub Kroatien 2024Hiške za najem 2024Križarjenja po morju 2024