fbpx

Mljet – otok gastronomije, vinogradov in oljk

Mljet je otok v južnem delu hrvaške jadranske obale, ki je priljubljena turistična destinacija zaradi svoje čudovite narave, bogate zgodovine, lepih plaž in Nacionalnega parka Mljet. Narodni park se razprostira na površini 54 km² in vključuje dve sladkovodni jezeri – Veliko in Malo jezero. Poleg jezer Mljet ponuja tudi številne pohodniške poti, turisti pa lahko obiščejo različne vasi, kot je Goveđari, ki se nahaja v bližini Velikega jezera in je obdana s čudovitimi vinogradi in oljčnimi nasadi.

Najstarejše najdbe na otoku segajo v bronasto dobo. V zgodovini so se na otoku menjavali rimski, bizantinski, beneški in hrvaški vladarji. Med najbolj znanimi zgodovinskimi spomeniki na otoku je beneški samostan Svete Marije iz 12. stoletja. Na otoku je tudi več starodavnih rimskih palač in amfiteatrov.

Za bolj aktivne dopustnike je otok zaradi bogatega podvodnega sveta Jadranskega morja primeren za ljubitelje potapljanja. Na otoku je več potapljaških centrov, ki ponujajo opremo in tečaje za začetnike in napredne potapljače.

Mljet je priljubljen tudi zaradi gastronomije, ki temelji na svežih morskih sadežih in tradicionalnih hrvaških jedeh, ter možnosti uživanja lokalnega vina in oljčnega olja.

Izbirate lahko med široko paleto apartmajev, hotelov in zasebnih namestitev na otoku Mljetu, ki so idealni za tiste, ki iščejo čudovito naravo, mirno okolje ter bogato zgodovino in kulturo.

Namestitev Mljet, Apartmaji Mljet, Počitnice Mljet, Hoteli Mljet, Last Minute Mljet

      Apartmaji Hrvaška 2024Chorvátsko Ubytovanie 2024Chorvatsko Ubytování 2024 Wakacje i Wczasy w Chorwacji 2024Urlaub Kroatien 2024Urlaub Kroatien 2024Hiške za najem 2024Križarjenja po morju 2024