fbpx

Murter – otok miru, čudovitih plaž in zalivov

Murter je majhen, miren otok v osrednji Dalmaciji, ki je priljubljena turistična destinacija zaradi čudovite narave in gostoljubnosti domačinov. Eden od najlepših krajev na otoku je priljubljeni Narodni park Kornati, ki se razprostira na več kot 100 majhnih otokih in otočkih v Jadranskem morju. Narodni park je raj za ljubitelje narave in turistom ponuja priložnost, da si ogledajo zanimive živalske in rastlinske vrste, kot so delfini in morski psi. Poleg tega je na otoku veliko lepih plaž in zalivov, med katerimi so najbolj znane plaže Čigrađa, Slanica in Podvrške.

Murter je priljubljen zaradi tradicionalnih festivalov in praznovanj. Najbolj znano je praznovanje praznika svetega Roka, ki poteka avgusta, vključuje tradicionalne hrvaške plese, pesmi in glasbo ter je odlična priložnost za okušanje lokalne kulinarike.

Izbirate lahko med široko paleto apartmajev, hotelov in zasebnih nastanitev na otoku Murter za tiste, ki iščejo čudovito naravo, lokalno gastronomijo in gostoljubnost.

Namestitev Murter, Apartmaji Murter, Počitnice Murter, Hoteli Murter, Last Minute Murter

      Apartmaji Hrvaška 2024Chorvátsko Ubytovanie 2024Chorvatsko Ubytování 2024 Wakacje i Wczasy w Chorwacji 2024Urlaub Kroatien 2024Urlaub Kroatien 2024Hiške za najem 2024Križarjenja po morju 2024