fbpx

Pašman – deviški otok z neokrnjeno naravo

Otok se nahaja v bližini Zadra, jugovzhodno od otoka Ugljan, s katerim je povezan z mostom čez kanal Ždrelac. Obala otoka je razgibana, notranjost je hribovita. Na manj razgibani vzhodni obali so vsa večja naselja na otoku – Tkon, Nevidjane, Kraj, Pašman, Mrljane, Dobropoljana, Banj, Ždrelac. Na otoku Pašman živi približno 3 500 prebivalcev. Na otoku uspevajo oljke, zelenjava, sadje, ovčereja in ribolov. Na Pašmanu so že v prvem tisočletju pred našim štetjem prebivali Iliri, pozneje so jih zamenjali Rimljani in nato Benečani. Ohranjenih je zelo malo spomenikov.

Z otoka je na voljo trajektna povezava iz Tkona v Biograd na Moru in iz Preka na otoku Ugljan v Zadar. Otok Pašman kljub primernim in ugodnim naravnim razmeram ni preveč turistično obiskan, kar zagotavlja mirne počitnice. Sosednji otok Ugljan ima večje in kakovostnejše nastanitvene zmogljivosti, vendar Pašman ohranja svoj prvotni naravni značaj.

Na mirnem hrvaškem otoku Pašman lahko izbirate med široko paleto namestitev. Preberite popolne informacije, ocene strank in si oglejte galerije fotografij.

Namestitev Pašman, Apartmaji Pašman, Počitnice Pašman, Hoteli Pašman, Last Minute Pašman
Priporočamo:

      Apartmaji Hrvaška 2023Hoteli Hrvaška 2023Chorvátsko Ubytovanie 2023Chorvatsko Ubytování 2023Urlaub Kroatien 2023Urlaub Kroatien 2023Hiške za najem 2023Križarjenja po morju 2023