fbpx

Rab – otok sreče in rajska plaža

Otok Rab je znan kot otok sonca, peska, morja in lepote, že od časov Rimljanov pa ga imenujejo “otok sreče” – Felix Arba. Ima največje število peščenih plaž na Jadranu, kar trideset. Otok je gorat. Zaradi pregovorno hladnega sunkovitega vetra bora, ki piha s celine, je vzhodni del otoka puščavski, brez vegetacije. Na otoku se nahaja ena najbolj priljubljenih plaž na Jadranu, Rajska plaža. V osrednjem delu otoka rastejo oljke, sadje in zelenjava. Na otoku živi več kot 9.000 prebivalcev. Največje mesto je Rab, druga pomembna mesta so Lopar, Mundanija, Supetarska Draga, Kampor, Banjol, Palit in Barbat. Rab je priljubljeno izhodišče za jahtarje. Otok ima trajektne povezave iz Mišnjaka do Stinice in iz Loparja do pristanišča Valbiska na Krku.

Mesto Rab in njegove kamnite ulice vas vabijo na potovanje v preteklost. V mestnem središču se nahajata Mestna loža, nekdanje središče javnega življenja, in Knežja palača (Knežji dvor), kjer najbolj izstopa stolp z gotskimi okni. V dolini Supetarska draga so ostanki benediktinskega samostana in cerkev svetega Petra, ki ima v zvoniku najstarejši zvon na Jadranu. S polotoka Lopar je mogoče obiskati otok Goli otok, kjer se nahaja najslavnejši zapor iz časov nekdanje Jugoslavije. Vredno je obiskati tudi park Komrčar, ki je ena najlepših zelenih oaz na Jadranu, kjer skupaj rastejo avtohtone in eksotične rastline. Na otoku poteka največje praznovanje Rabe, Rapske Fjere, kjer lahko doživite svet tradicionalnih obrti in domačih izdelkov ter turnirje v streljanju s samostreli Raba, ki so poklon preteklosti, ko so jih otočani uporabljali za obrambo mestnega obzidja.

Na hrvaškem otoku Rabu z največjim številom peščenih plaž na Jadranu in znamenito plažo Rajska Plaža lahko izbirate med široko paleto namestitev. Preberite vse informacije, ocene strank in si oglejte galerije fotografij.

Namestitev Rab, Apartmaji Rab, Počitnice Rab, Hoteli Rab, Last Minute Rab

      Apartmaji Hrvaška 2024Chorvátsko Ubytovanie 2024Chorvatsko Ubytování 2024 Wakacje i Wczasy w Chorwacji 2024Urlaub Kroatien 2024Urlaub Kroatien 2024Hiške za najem 2024Križarjenja po morju 2024