fbpx

Vis – najbolj oddaljen in miren otok

Otok Vis je eden od najbolj oddaljenih hrvaških otokov, ki leži blizu italijanske obale in ima približno 3.500 prebivalcev. Otok je priljubljena destinacija za turiste, ki iščejo mir v čudoviti naravi, čisto morje in prijetno podnebje. Na otoku je veliko lepih plaž, kot je plaža Stiniva, ki velja za najlepšo plažo na otoku. Največje mesto na otoku je Vis, katerega središče je trg s cerkvijo svetega Jurija. Zanimiv kraj na otoku je tudi Komiža, ki je bila nekoč pomembno ribiško pristanišče in ponuja številne zgodovinske spomenike ter čudovite plaže. V bližini mesta se nahaja Modra jama.

Otok Vis ima bogato zgodovino, ki sega v antiko. Eden od znamenitih zgodovinskih spomenikov je trdnjava Georga III, ki se nahaja nad mestom Vis. Trdnjava je bila zgrajena v 19. stoletju in je služila za obrambo pred sovražniki. Danes je odprta za javnost in ponuja čudovit razgled na okoliško pokrajino in morje. Še en zanimiv spomenik na otoku je cerkev svetega Nikolaja v Komiži, ki je bila zgrajena v 16. stoletju.

Za tiste, ki si želijo bolj aktivnih počitnic, je otok Vis idealen kraj za potapljanje. Voda na otoku je zelo čista in prozorna, kar omogoča opazovanje čudovite morske favne in flore. Poleg tega Vis ponuja tudi možnosti za jadranje, jadranje na deski in vožnjo s kajakom.

Otok Vis je odličen kraj za okušanje lokalnih specialitet in vina. Na otoku gojijo sadje in zelenjavo ter grozdje za proizvodnjo lokalnega vina.

Izbirate lahko med številnimi apartmaji, hoteli in zasebnimi nastanitvami na otoku Visu, ki je odlična počitniška destinacija za tiste, ki iščejo mir in sprostitev v čudovitem naravnem okolju.

Namestitev Vis, Apartmaji Vis, Počitnice Vis, Hoteli Vis, Last Minute Vis

      Apartmaji Hrvaška 2024Chorvátsko Ubytovanie 2024Chorvatsko Ubytování 2024 Wakacje i Wczasy w Chorwacji 2024Urlaub Kroatien 2024Urlaub Kroatien 2024Hiške za najem 2024Križarjenja po morju 2024