fbpx

Pakoštane – miren in raznolik

Pakoštane so priljubljeno, a mirno turistično letovišče, ki se nahaja na pol poti med Zadrom in Šibenikom. Ima edinstveno lego na ozkem obalnem pasu med Jadranskim morjem in Vranskim jezerom. Znano je po čudovitih plažah, ki so blizu mestnega središča, in kristalno čistem morju. Večina jih je primerna za družine z otroki. Ima približno 3.000 prebivalcev, ki živijo predvsem od turizma. Na območju se gojijo oljke in vinska trta. Poleg dejavnosti na plaži, kot sta sončenje in plavanje, lahko dopustniki uživajo v ribolovu, čolnarjenju, pohodništvu in izletih v bližnja mesta in otoke.

Naravna znamenitost območja je sladkovodno Vransko jezero (Vranjsko jezero) z zelo bogato favno in floro, ki je največje sladkovodno jezero na Hrvaškem, in sosednji ornitološki rezervat. Le malo krajev na svetu se lahko pohvali s takšno raznolikostjo na tako majhnem prostoru.

V priljubljenem in mirnem letovišču Pakoštane s številnimi čudovitimi plažami in edinstveno raznolikostjo lahko izbirate med široko paleto namestitev.

Namestitev Pakoštane, Apartmaji Pakoštane, Počitnice Pakoštane, Hoteli Pakoštane, Last Minute Pakoštane

      Apartmaji Hrvaška 2024Chorvátsko Ubytovanie 2024Chorvatsko Ubytování 2024 Wakacje i Wczasy w Chorwacji 2024Urlaub Kroatien 2024Urlaub Kroatien 2024Hiške za najem 2024Križarjenja po morju 2024