fbpx

Podgora – lepota onkraj množic

Podgora je tradicionalno turistično mesto ob vznožju čudovite gore Biokovo, ki je zaradi neokrnjene narave, kristalno čistega morja in dolgih prodnatih plaž ena najbolj priljubljenih počitniških destinacij, zlasti za družine z otroki (zaradi postopnega vstopa v morje), pa tudi za vse tiste, ki se radi sprostijo stran od množice in mestnega vrveža. Mesto leži v osrčju Dalmacije in je del priljubljene Makarske riviere. Podgora ima zelo dolgo ribiško tradicijo, o čemer priča pristanišče, polno ribiških ladij. V poletni sezoni se pogosto odvijajo ribiški večeri z dalmatinsko glasbo v živo, kjer lahko uživate v lokalnih ribiških specialitetah. Ta dan je tudi sveti dan mesta Podgora. Poleg tega v mestu potekajo različni folklorni večeri in kulturne prireditve. Najbolj znani so sredi avgusta na praznik svetega Vincencija, zavetnika mesta.

Letovišče je obdano z mediteransko vegetacijo in se ponaša s čudovitimi plažami, npr. plaža Centar je bila nagrajena z modro zastavo. V morju skoraj ni morskih ježkov. Aktivnejši dopustniki se lahko odpravijo na izlet v bližnje gorovje Bikovo (pohodništvo, kolesarjenje, plezanje, jadralno padalstvo) ali izkoristijo različne športne zmogljivosti, ki jih ponuja Podgora.

Izbirate lahko med ponudbo namestitve v neokrnjeni vasici Podgora, kjer lahko dopustujete stran od množice ljudi in uživate v počitniškem miru in tišini.

Namestitev Podgora, Apartmaji Podgora, Počitnice Podgora, Hoteli Podgora, Last Minute Podgora
Priporočamo:

      Apartmaji Hrvaška 2023Hoteli Hrvaška 2023Chorvátsko Ubytovanie 2023Chorvatsko Ubytování 2023Urlaub Kroatien 2023Urlaub Kroatien 2023Hiške za najem 2023Križarjenja po morju 2023