fbpx

Poreč – sprostitev, zabava in zgodovina

Poreč je čudovito mesto, ki obiskovalcem ponuja prijetno vzdušje, čudovite plaže, zgodovinske spomenike ter številne kulturne in družabne dejavnosti. Poreč je eno najbolj obiskanih mest na hrvaškem polotoku Istra, kar dokazuje skoraj 100.000 turistov, ki se v njem ustavijo vsako sezono.

Poreč s svojimi utrdbami in značilno razporeditvijo ulic spominja na slavne čase rimskega imperija. Je priljubljeno istrsko mesto s čudovitim obrežjem in lepimi plažami. Njegov največji zgodovinski spomenik je bazilika svetega Evfrazija, ki je na Unescovem seznamu svetovne dediščine in je znana po čudovitih mozaikih na zlatem ozadju. Obiščete lahko tudi palačo Sinčić, v kateri je muzej, ki prikazuje zgodovino mesta. Sprehod po prijetnem pristanišču zaključite v eni od kavarn ob promenadi. Najemite vodni taksi in se zapeljite na bližnji otok Sveti Nikola, ki je priljubljen zaradi svojih čudovitih plaž.

Mesto Poreč z Valamar Jazz Festivalom ne bo nagovarjalo le ljubiteljev jazza, temveč vse ljubitelje kulture, saj bosta v okviru poletnih glasbenih festivalov Rise Up Poreč Music Festival in Club MTV Europe Summerblast nastopili svetovne zvezde pop in elektronske glasbe. V poletni sezoni je na voljo tudi Poreč Open Air – Festival življenja, ki ponuja ulične predstave, cirkus, kinematografe in koncerte. Poleg kulturnih dogodkov je Poreč znan tudi po svoji gastronomiji. Mesto ponuja številne restavracije, kjer lahko uživate v tradicionalnih hrvaških jedeh in lokalnih vinih. Najbolj znana je jagnjetina in govedina, ki jo postrežejo z zelenjavo na žaru in oljčnim oljem. Mesto Poreč ima številne čudovite plaže, ki so idealne za ljubitelje sonca in morja. Nahajajo se v bližini mestnega središča in so priljubljene med turisti. Najbolj znani med njimi sta plaža Brulo in plaža Pical. Za tiste, ki iščejo nekaj bolj aktivnega, Poreč ponuja več možnosti, kot so potapljanje, jadranje, smučanje na vodi in jadranje na deski.

Mesto Poreč ponuja številne možnosti za izlete za vse, ki želijo spoznati okolico. Najbolj priljubljena destinacija je nacionalni park Brioni, ki se nahaja na sosednjem otoku. Brioni so skupina 14 otokov v Jadranskem morju, ki slovijo po svojih naravnih lepotah in zgodovinskih spomenikih, kot so rimske vile in ostanki antičnega rimskega mesta.

Na splošno je Poreč odlična destinacija za vse, ki iščejo čudovite plaže, zgodovinske znamenitosti in veliko dejavnosti. Mesto ima veliko za ponuditi in je vsekakor vredno obiska, da odkrijete njegove lepote.

Izbirate lahko med številnimi apartmaji in namestitvami v čudovitem mestu za tiste, ki iščejo kombinacijo sprostitve, zabave in zgodovine.

Namestitev Poreč, Apartmaji Poreč, Počitnice Poreč, Hoteli Poreč, Last Minute Poreč

      Apartmaji Hrvaška 2024Chorvátsko Ubytovanie 2024Chorvatsko Ubytování 2024 Wakacje i Wczasy w Chorwacji 2024Urlaub Kroatien 2024Urlaub Kroatien 2024Hiške za najem 2024Križarjenja po morju 2024