fbpx

Primošten – slikovito in privlačno mesto

To slikovito mestece in priljubljeno letovišče se nahaja v najjužnejšem delu Severne Dalmacije in ima več kot 1.500 prebivalcev, ki se ukvarjajo z vinogradništvom, oljkarstvom in ribolovom. Primošten je znan po nenavadnih vinogradih s sorto babić, saj je prebivalcem uspelo vzgojiti vinograde kljub dolgotrajni suši in kamniti zemlji. Večina prebivalcev se ukvarja s turizmom. Primošten leži na dveh polotokih med zalivoma Luka Primošten in Raduca. V prvem zalivu je prvotna stara vas Primošten z ozkimi ulicami, stopnišči in cerkvijo na najvišji točki, na sosednjem polotoku Raduca pa so predvsem storitve, povezane s turizmom – nastanitveni objekti, hoteli, restavracije, bari, igrišča in drugi športni objekti. V bližini zaliva Luka Primošten je več otokov, otočkov in skalnatih ostenj, med katerimi je največji otok Maslinovik.

Staro mestno jedro Primoštena sestavljajo ozke ulice, ki obkrožajo petsto let staro župnijsko cerkev svetega Jurija (Župna crkva sv. Jurja), ki stoji na najvišji točki polotoka in s katere se razprostira čudovit razgled. Primošten se ponaša s kamnitimi “čipkami” vinogradov Bučavac in Marino Kremik, eno najbolj slikovitih pristanišč na Hrvaškem. Južno od Primoštena na hribu Gaj se nahaja največji spomenik na svetu, monumentalni kip s podstavkom, visok 17 metrov in težak 45 ton, spomenik Loretanske Matere Božje.

V priljubljenem in privlačnem letovišču Severne Dalmacije, slikovitem mestu Primošten, lahko izbirate med široko paleto namestitev. Preberite vse informacije, ocene strank in si oglejte galerije fotografij.

Namestitev Primošten, Apartmaji Primošten, Počitnice Primošten, Hoteli Primošten, Last Minute Primošten

      Apartmaji Hrvaška 2024Chorvátsko Ubytovanie 2024Chorvatsko Ubytování 2024 Wakacje i Wczasy w Chorwacji 2024Urlaub Kroatien 2024Urlaub Kroatien 2024Hiške za najem 2024Križarjenja po morju 2024