fbpx

Pula – mesto bogate zgodovine Istre

Pulj je eno največjih mest na Hrvaškem in glavno mesto Istre, polotoka na severu Hrvaške z 58.000 prebivalci. Mesto je bilo ustanovljeno že v antiki, iz tega obdobja pa je ostalo veliko zgodovinskih spomenikov in znamenitosti. Najpomembnejši je rimski amfiteater, ki je bil zgrajen v prvem stoletju in je eden največjih ohranjenih amfiteatrov na svetu. Poleg njega se v Pulju nahajajo Avgustov tempelj, Herkulov dvorec ter številne druge zgodovinske stavbe in muzeji, kot so Arheološki muzej Istre, Mestni muzej in Moderna umetnost Istre.

Poleg zgodovinskih spomenikov je Pulj znan tudi kot poletna počitniška destinacija s številnimi čudovitimi plažami. Najbolj priljubljene so Verudela, Stoja in Banjole. Uživate lahko tudi v različnih vodnih športih, pohodništvu v naravnem parku Kamenjak ali obiščete bližnja mesta, kot sta Rovinj in Poreč. V okolici Pulja so tudi številne vinoteke, kjer lahko uživate v okusnih istrskih vinih.

Mesto ima tudi bogato gastronomijo, ki vključuje tipične hrvaške jedi, kot so kozice, hobotnice in različne vrste rib. Poleg tega je v mestu veliko restavracij in kavarn, kjer lahko uživate v nočnem življenju. V Pulju potekajo tudi številni različni festivali in prireditve, med katerimi je najbolj znan Puljski filmski festival, ki poteka julija in predstavlja filme iz različnih držav sveta.

Izbirate lahko med široko paleto apartmajev, hotelov in zasebnih namestitev v Puli, ki je idealna počitniška destinacija za vse, ki želijo združiti zgodovino s sprostitvijo ob morju.

Namestitev Pula, Apartmaji Pula, Počitnice Pula, Hoteli Pula, Last Minute Pula

      Apartmaji Hrvaška 2024Chorvátsko Ubytovanie 2024Chorvatsko Ubytování 2024 Wakacje i Wczasy w Chorwacji 2024Urlaub Kroatien 2024Urlaub Kroatien 2024Hiške za najem 2024Križarjenja po morju 2024