fbpx

Rogoznica – Riviera čudovitih zalivov

Rogoznica, ki je bila prvotno ribiško naselje z več kot 2.000 prebivalci, ima eno najlepših marin na Jadranu – Marino Rogoznica. Okoliška razgibana obala z veliko zelenja ponuja prijetno kopanje in mirno rekreacijo. V neposredni bližini marine se nahaja naravni fenomen – jezero Zmajevo oko (Zmajevo oko), ki je povezano z morjem in je zaščiten naravni spomenik.

Mirni kraji v okolici Rogznice, kot so Zatoglav, Stupin Čeline, Ražanj in Kanica, vam bodo zagotovili zelo sproščujoče počitnice na Hrvaškem. Obalo Rogoznice je vredno raziskati, saj čudoviti zalivi skrivajo idilične plaže.

Legenda pripoveduje o čudežnem prikazovanju Device Marije, ki se je prikazala na Rogozniški skali, zato ji je bila posvečena cerkev na rtu polotoka Gradina. Med praznikom v njeno čast turkizno morje v velikem sprevodu okrasijo s številnimi cvetlicami. V zalivu Rogoznica je bilo zgrajeno varno pristanišče Marina Frapa, ki redno prejema modro zastavo in za privezane jadralce pripravlja največje torte na Jadranu.

V mirnem hrvaškem mestu Rogoznica, kjer se nahaja ena najlepših marin na Jadranu, lahko izbirate med široko paleto namestitev.

Namestitev Rogoznica, Apartmaji Rogoznica, Počitnice Rogoznica, Hoteli Rogoznica, Last Minute Rogoznica

      Apartmaji Hrvaška 2024Chorvátsko Ubytovanie 2024Chorvatsko Ubytování 2024 Wakacje i Wczasy w Chorwacji 2024Urlaub Kroatien 2024Urlaub Kroatien 2024Hiške za najem 2024Križarjenja po morju 2024