fbpx

Rovinj – italijanska romantika v Istri

Rovinj je čudovito mesto na hrvaškem polotoku Istra, ki ga mnogi označujejo za najbolj priljubljeno in najbolj romantično mesto v Istri. Ima zgodovinsko središče z labirintom ozkih ulic, stopnišč in dvorišč. Če se sprehodite po peš coni starega mestnega jedra, vas bo to pripeljalo do najvišje točke Rovinja – vrha hriba, s katerega je čudovit razgled, na njem pa stoji cerkev svete Evfemije. Hiše v Rovinju so pastelnih barv in skupaj s strmimi vijugastimi ulicami in beneškim zvonikom spominjajo na Italijo. Potapljače navdušuje možnost potopa do znamenite razbitine luksuzne potniške ladje Baron Gautsch. Ribiči uživajo v “rovinjski noči”, ki je postala najbolj obiskan poletni ribiški festival na Jadranu.

Rovinj je očarljivo mesto, ki je kulturno in zgodovinsko tesno povezano z Italijo. Z Benetkami ga povezujejo hitri čolni, kar je eden od priljubljenih izletov številnih turistov med počitnicami v Istri. Mesto je znano tudi po svoji kulinariki, zato je v njem veliko dobrih restavracij, kavarn in barov, ki ponujajo tradicionalno hrvaško hrano in pijačo. Uživate lahko v sveži morski hrani ter lokalnih vinih in oljčnem olju. V Rovinju je veliko čudovitih plaž, kjer se lahko osvežite v čistem in toplem Jadranskem morju. Plaže so obdane z borovimi gozdovi in ponujajo popolno okolje za sprostitev. Če imate radi vodne športe, se lahko preizkusite v različnih dejavnostih, kot so potapljanje, vožnja s kajakom in jadranje na deski.

V bližini Rovinja so tudi druge turistične znamenitosti, kot sta grad Dvigrad in naravni park Limski kanali. Poleg tega lahko v bližini Rovinja obiščete več pomembnih znamenitosti, kot sta antična amfiteatra v Pulju in Poreču, ki sta uvrščena na Unescov seznam svetovne dediščine, ter nacionalni park Brioni.

Rovinj je čudovito mesto, ki obiskovalcem ponuja številne zanimivosti. Lepa arhitektura, čudovite plaže in naravne lepote so odlični razlogi za obisk tega očarljivega hrvaškega mesta na polotoku Istra.

Izbirate lahko med široko paleto apartmajev in namestitev v najbolj romantičnem mestu z italijanskim pridihom na hrvaškem polotoku Istra.

Namestitev Rovinj, Apartmaji Rovinj, Počitnice Rovinj, Hoteli Rovinj, Last Minute Rovinj

      Apartmaji Hrvaška 2024Chorvátsko Ubytovanie 2024Chorvatsko Ubytování 2024 Wakacje i Wczasy w Chorwacji 2024Urlaub Kroatien 2024Urlaub Kroatien 2024Hiške za najem 2024Križarjenja po morju 2024