fbpx

Severna Dalmacija – največja hrvaška regija

Severna Dalmacija je največja hrvaška regija, ki se razteza od otoka Paga do Primoštena. Med notranjostjo in jadransko obalo leži gorski masiv Velebit. Počitnice v Severni Dalmaciji so priložnost za raziskovanje številnih zgodovinskih mest in naravnih lepot nacionalnih parkov Kornati, Krka in Paklenica. Najbolj znani in iskani počitniški kraji v Severni Dalmaciji so mesta Zadar in Šibenik, Biograd na Moru, Sveti Filip in Jakov, Primošten, Rogoznica, Vodice, otoki Murter, Dugi Otok, Pašman, Ugljan in Vir.

Zadrsko riviero, ki se nahaja sredi hrvaškega Jadrana, odlikujejo številni narodni parki, otoki in otočki. Mesto Zadar je največje mesto v Severni Dalmaciji, o visoki kakovosti počitnic v Zadru pa priča že sama zgodovina turizma. Mesto Šibenik kot središče Šibeniške riviere leži tik ob morju, kjer so številne čudovite plaže za prijetne počitnice na Hrvaškem. Biograd na Moru ponuja čudovite plaže in borove gozdove. Na otoku Murter so štiri majhna mesta, ki ponujajo prijetne možnosti za preživljanje mirnih počitnic – Murter, Betina, Jezera in Tisno.
Primošten ponuja čudovite plaže, predvsem pa njegovo zgodovinsko središče, ki leži na polotoku, privablja številne turiste. Na polotoku leži vas Rogoznica, ki ponuja idealno priložnost za preživljanje zelo mirnih počitnic. Vodice so s svojimi čudovitimi plažami, številnimi športnimi in kulturnimi možnostmi eno najbolj iskanih turističnih središč na Hrvaškem. Zadrsko riviero, ki se nahaja sredi hrvaškega Jadrana, odlikujejo številni narodni parki, otoki in otočki. Mesto Zadar je največje mesto v Severni Dalmaciji, o visoki kakovosti počitnic v Zadru pa priča že sama zgodovina turizma. Mesto Šibenik kot središče Šibeniške riviere leži tik ob morju, kjer so številne čudovite plaže za prijetne počitnice na Hrvaškem. Biograd na Moru ponuja čudovite plaže in borove gozdove. Na otoku Murter so štiri majhna mesta, ki ponujajo prijetne možnosti za preživljanje mirnih počitnic – Murter, Betina, Jezera in Tisno. Primošten ponuja čudovite plaže, predvsem pa njegovo zgodovinsko središče, ki leži na polotoku, privablja številne turiste. Na polotoku leži vas Rogoznica, ki ponuja idealno priložnost za preživljanje zelo mirnih počitnic. Vodice so s svojimi čudovitimi plažami, številnimi športnimi in kulturnimi možnostmi eno najbolj iskanih turističnih središč na Hrvaškem.

Kornati imajo 89 otokov, med katerimi lahko jadrate, se sprehajate po njih, ponujajo pa tudi poseben podvodni ekosistem, kjer lahko med potapljanjem in snorklanjem odkrivate fantastičen podvodni svet. Vrata v narodni park Paklenica so vas Starigrad-Paklenica. Narodni park sestavljata predvsem dva globoka kanjona, Velika in Mala Paklenica, ki se raztezata do morja. Paklenica ponuja osupljive naravne pokrajine in odlične pogoje za ljubitelje plezanja. Nacionalni park Krka s svojimi jezeri, slapovi in več kot 70 km dolgim tokom reke Krke ustvarja edinstveno pokrajino. Največji in najlepši slap z višino 46 metrov je Skradinski buk. Proti morju reka Krka tvori Prukljansko jezero, v katerem živijo sladkovodne in morske ribe. Narodni park Plitviška jezera je najbolj znan in najlepši narodni park na Hrvaškem, ki ga je proslavila serija filmov o Winnetouju. Sestavlja ga 16 majhnih jezer, ki so med seboj povezana s slapovi, ki nastanejo zaradi prelivanja vode iz višjih v nižja jezera, in z jamami.

Namestitev Severna Dalmacija, Apartmaji Severna Dalmacija, Počitnice Severna Dalmacija, Hoteli Severna Dalmacija, Last Minute Severna Dalmacija

      Apartmaji Hrvaška 2024Chorvátsko Ubytovanie 2024Chorvatsko Ubytování 2024 Wakacje i Wczasy w Chorwacji 2024Urlaub Kroatien 2024Urlaub Kroatien 2024Hiške za najem 2024Križarjenja po morju 2024