fbpx

Šibenik – priljubljeno letovišče

Zgodovinsko mesto in pristanišče Šibenik v Severni Dalmaciji se razprostira okoli razgibanega in slikovitega Šibeniškega zaliva, ki je ustje ene najlepših kraških rek Krke, z ozkim in globokim Kanalom svetega Antona pa je Šibenik povezan z odprtim morjem. Mesto je znano po svoji bogati zgodovini in arhitekturi iz srednjega veka. Šibenik je pomembno prometno vozlišče in se uvršča med najbolj priljubljena turistična središča. Ima več kot 50.000 prebivalcev.

Tu so številni pomembni spomeniki, med njimi izjemno dragocena katedrala svetega Jakoba iz 15. stoletja, ki je uvrščena na Unescov seznam svetovne dediščine in velja za eno najlepših srednjeveških stavb na Hrvaškem z renesančnimi in baročnimi elementi. Pomemben spomenik je tudi Stari grad, staro mestno jedro, ki se nahaja na vrhu hriba in ponuja razgled na celotno mesto in okolico.

V Šibeniku potekajo številni festivali in kulturne prireditve, zaradi bližine nacionalnih parkov, kot je nacionalni park Krka, ki je znan po kaskadnih slapovih in edinstvenih plažah, pa je priljubljena turistična destinacija. Šibenik je odličen kraj za turiste, ki iščejo kombinacijo zgodovine, kulture in narave.

V priljubljenem zgodovinskem hrvaškem letovišču Šibenik lahko izbirate med široko paleto namestitev. Preberite vse informacije, ocene strank in si oglejte galerije fotografij.

Namestitev Šibenik, Apartmaji Šibenik, Počitnice Šibenik, Hoteli Šibenik, Last Minute Šibenik

      Apartmaji Hrvaška 2024Chorvátsko Ubytovanie 2024Chorvatsko Ubytování 2024 Wakacje i Wczasy w Chorwacji 2024Urlaub Kroatien 2024Urlaub Kroatien 2024Hiške za najem 2024Križarjenja po morju 2024