fbpx

Split – sodobnost v starodavnem mestu

Split je eno izmed najbolj priljubljenih letovišč na Hrvaškem, ki se nahaja na jadranski obali. S svojo čudovito naravo, zanimivimi zgodovinskimi spomeniki in živahnim vzdušjem je osvojil srca številnih obiskovalcev z vsega sveta. Split je slikovito hrvaško obmorsko mesto, ki vas bo očaralo s svojim naravnim šarmom in izjemnimi kontrasti. Je sodobno letovišče, postavljeno v ozadje starodavnega mesta, ki že stoletja privablja obiskovalce. Split je glavno gospodarsko, kulturno in prometno središče osrednje Dalmacije. Je izhodiščno pristanišče za trajekte in ladje za križarjenje na številne jadranske otoke. Iz Splita lahko hitro in enostavno dostopate do okoliških otokov Brač, Hvar, Šolta in Čiovo. Je eden najbolj sončnih krajev na Jadranu z več kot 240.000 prebivalci. V okolici gojijo sadje, zelenjavo in vinsko trto.

Split je znan po svojem antičnem izvoru in ima številne kulturne spomenike, kot je starodavna Dioklecijanova palača, ki je uvrščena na Unescov seznam svetovne dediščine in jo je v 4. stoletju zgradil rimski cesar. Palača je bila pozneje spremenjena v mesto in danes predstavlja zgodovinsko središče Splita. Na tržnici Peristil se lahko sprehodite po starodavnem kamnu, ki je bil nekoč gledališče, ali se sprehodite po ulicah starega mesta. Na Marjanskem hribu je veliko cerkva in kapelic, ki so vredne ogleda, z vrha hriba pa se vam odpre čudovit razgled na celotno mesto in okoliško pokrajino.

Split je priljubljen zaradi svojih plaž, odličnih restavracij in živahnega nočnega življenja. Z ladjo se lahko odpravite na čudovite bližnje otoke in uživate v edinstvenosti Jadranskega morja. Split ima tudi čudovite plaže in veliko možnosti za vodne športe. Plaže so blizu mesta in so idealne za tiste, ki želijo preživeti dan ob morju in uživati v sončnem vremenu. Za tiste, ki iščejo nekaj bolj aktivnega, so na voljo jadrnice, jahte, kajaki in številne druge vodne aktivnosti.

Izbirate lahko med široko paleto nastanitev v sodobnem letovišču v središču srednje Dalmacije, v ozadju starodavnega mesta.

Split je mesto, polno zgodovine, kulture in sprostitve.

Namestitev Split, Apartmaji Split, Počitnice Split, Hoteli Split, Last Minute Split

      Apartmaji Hrvaška 2024Chorvátsko Ubytovanie 2024Chorvatsko Ubytování 2024 Wakacje i Wczasy w Chorwacji 2024Urlaub Kroatien 2024Urlaub Kroatien 2024Hiške za najem 2024Križarjenja po morju 2024