fbpx

Srednja Dalmacija – najbolj iskana Dalmacija

Srednja Dalmacija je najbolj iskano turistično območje na Hrvaškem, ki ga simbolizirajo zdravilno sredozemsko podnebje, raznolika flora in favna, številni otoki in čudovite plaže za idealne počitnice na Hrvaškem. Srednja Dalmacija ima štiri obalne regije: Trogir, Split, Omiš in Makarsko. Med otoki so najbolj znani Brač (z najbolj znano hrvaško plažo Zlatni rat), Hvar (najbolj sončen otok), Čiovo, Šolta in Vis.

Split, največje mesto v Dalmaciji, ponuja čudovit pogled na 1700 let staro Dioklecijanovo palačo, pravo arhitekturno čudo, ki ga je zgradil rimski cesar. Splitska riviera ponuja številne počitniške možnosti. Najlepše plaže so v mestu Podstrana, ki se nahaja le nekaj kilometrov južno od Splita. Severno od Splita se nahaja počitniško območje vasi Kaštela. Trogir, ki je na Unescovem seznamu svetovne dediščine, je eno najlepših zgodovinskih mest na Hrvaškem, še posebej pa privlači Radovanov portal (Radovanova vrata). Omiška riviera se razteza na visokih klifih med Splitom in Makarsko riviero. Omiš je pravi raj za ljubitelje pustolovščin in raftinga. Reka Cetina se vije skozi pokrajino, ki je videti kot iz pravljice. Samo mesto skupaj z vasjo Duće ponuja nekaj najlepših peščenih plaž, okoliške vasi pa so idealne za tiste, ki iščejo mirne počitnice na Hrvaškem.

Makarska riviera je najbolj iskana počitniška destinacija na Hrvaškem in ponuja številne priljubljene turistične znamenitosti – predvsem kilometrske plaže, ki jih ob dalmatinski obali spremljajo skalnati griči. Makarska ponuja predvsem živahne, zabave polne počitnice v letoviščih Makarska, Baška Voda, Gradac, Podgora ali Tučepi. Po drugi strani pa Brela, Promajna, Bratuš ali Krvavica ponujajo mirnejše počitnice. Na Makarski rivieri bodo nekaj zase našli tudi kolesarji, saj Biokovo ponuja kilometre urejenih kolesarskih poti. Šolta je otok ribičev, oljk in vinogradov s številnimi raznolikimi plažami. Ozka ožina med Šolto in Bračem je vhod v splitsko pristanišče in se imenuje “Splitska vrata”. Otok Vis ponuja kristalno čisto morje, bogat podvodni svet ter številne skrite plaže in zalive, ki so dostopni le po morju.

Imotski je 50 kilometrov oddaljeno mesto v dalmatinskem hribovju, v katerem je veliko zgodovinskih zgradb, med njimi trdnjava Topana, najbolj impresivno pa je bližnje Rdeče jezero, ki je najgloblje v Evropi. Medžugorje v bližnji Bosni in Hercegovini je eden najpomembnejših krščanskih romarskih krajev v Evropi, kjer se je Marija večkrat prikazala mladim s svojimi sporočili. Zanimiv je tudi Mostar, ki ima osupljiv zgodovinski most čez reko Neretvo.

Namestitev Srednja Dalmacija, Apartmaji Srednja Dalmacija, Počitnice Srednja Dalmacija, Hoteli Srednja Dalmacija, Last Minute Srednja Dalmacija

      Apartmaji Hrvaška 2024Chorvátsko Ubytovanie 2024Chorvatsko Ubytování 2024 Wakacje i Wczasy w Chorwacji 2024Urlaub Kroatien 2024Urlaub Kroatien 2024Hiške za najem 2024Križarjenja po morju 2024