fbpx

Trogir – veliko zgodovine in miru

Riviera Trogir, ki je najsevernejši del Srednje Dalmacije, ponuja številne čudovite jadranske plaže, živahna in mirna letovišča ter bližino različnih naravnih lepot in nacionalnih parkov. Mesto Trogir je eno najbolj obiskanih mest v Dalmaciji. Njegovo zgodovinsko središče je uvrščeno na Unescov seznam svetovne dediščine. Trogir so pred 3000 leti ustanovili stari Grki. Največji magnet je katedrala z znamenitim levjim portalom. V Trogirju živi več kot 10.000 prebivalcev. Staro prvotno jedro na otočku med celino in otokom Čiovo povezuje Trogirski kanal s sodobnim dvižnim mostom.

Na Rivieri Trogir se nahaja eno zadnjih močvirij na vzhodni jadranski obali. Naravni rezervat Pantan je zbirališče številnih ptic. Ljubitelje botanike bodo zanimali zaščiteni naravni spomenik v Kaštelu Štafilići, 1500 let stara oljka ter avtohtone in eksotične rastline v botaničnem vrtu v Kaštelu Lukšići.

Med bolj znanimi kraji v okolici Trogirja so Seget Vranjica, Sevid, Uvala Ljubljeva, Vinišće, Marina in Seget Donji, ki vam bodo zagotovili popoln mir na počitnicah na Hrvaškem, čudovite plaže s čistim morjem in gastronomske dobrote neposredno iz morja.

Izbirate lahko med številnimi nastanitvami v zgodovinskem in zelo obiskanem mestu Trogir. Preberite vse informacije, ocene strank in si oglejte galerije fotografij.

Namestitev Trogir, Apartmaji Trogir, Počitnice Trogir, Hoteli Trogir, Last Minute Trogir

      Apartmaji Hrvaška 2024Chorvátsko Ubytovanie 2024Chorvatsko Ubytování 2024 Wakacje i Wczasy w Chorwacji 2024Urlaub Kroatien 2024Urlaub Kroatien 2024Hiške za najem 2024Križarjenja po morju 2024