fbpx

Umag – istrsko letovišče tenisa, vina in oljk

Umag je čudovito hrvaško letovišče na polotoku Istra, znano po čudovitih plažah, bogati zgodovini in kulturi ter odličnih restavracijah in barih. Obiskovalci se lahko ukvarjajo z različnimi športnimi dejavnostmi, kot so golf, tenis, jahanje in čolnarjenje. Družine z otroki bodo prav tako našle kaj početi – na voljo je veliko zabavnih dejavnosti zanje. V okolici se skrivajo tudi številni čudoviti naravni rezervati in parki. Ena od najbolj znanih znamenitosti Umaga so čudovite plaže, ki jih obdaja kristalno čista voda Jadranskega morja. Številne med njimi so prejele modro zastavo, ki se podeljuje za čistočo vode in kakovost plaže. Plaže so idealne za kopanje, sončenje in različne vodne športe, kot sta jadranje in potapljanje.

V Umagu je veliko zgodovinskih spomenikov, ki pričajo o njegovi bogati zgodovini. Med najpomembnejšimi je cerkev svete Marije na trgu, ki je bila zgrajena v 18. stoletju. Cerkev ima čudovito pročelje, v notranjosti pa so številna umetniška dela in freske. Drugi spomenik je grad, ki je bil zgrajen v 10. stoletju in je služil za obrambo mesta pred napadi. Danes je v grajskem kompleksu muzej z arheološkimi in zgodovinskimi predmeti.

V Umagu vsako leto poteka svetovno znani teniški turnir Croatia Open. Obsežno obalno sprehajališče, ki se razteza vzdolž obale, je prepredeno s privlačnimi plažami, bazeni in otroškimi igrišči. Bogata zgodovina Umaga sega v davne čase, Istra in njeni trije slavni eliksirji – vino, oljke in tartufi – pa so pomembno prispevali k temu, da je Umag postal ena najpomembnejših turističnih destinacij na Hrvaškem. V Umagu so tudi številne restavracije, kavarne in bari s tradicionalno hrvaško hrano. Umag je znan po svoji edinstveni sorti vina teran, ki je značilna za Umag ter ima izjemen okus in aromo.

Mesto Umag ponuja številne možnosti nastanitve za turiste, od luksuznih hotelov in apartmajev do kampov in penzionov. Večina nastanitev se nahaja v bližini plaž in turističnih znamenitosti, kar omogoča enostaven dostop do vseh znamenitosti v mestu.

Izbirate lahko med bogato ponudbo apartmajev, hotelov in drugih namestitev v enem najlepših krajev na hrvaškem polotoku Istra.

Namestitev Umag, Apartmaji Umag, Počitnice Umag, Hoteli Umag, Last Minute Umag

      Apartmaji Hrvaška 2024Chorvátsko Ubytovanie 2024Chorvatsko Ubytování 2024 Wakacje i Wczasy w Chorwacji 2024Urlaub Kroatien 2024Urlaub Kroatien 2024Hiške za najem 2024Križarjenja po morju 2024