fbpx

Vodice – čudovita morska promenada

Zaradi svoje donosne narave so Vodice prerasle v živahno letovišče z veliko nastanitvenimi zmogljivostmi, številnimi plažami z modro zastavo ter številnimi športnimi, zabavnimi in gastronomskimi možnostmi. Mesto se nahaja v bližini Šibenika, ima približno 5.000 prebivalcev, pristanišče in leži ob Jadranski magistrali. Zaradi obilja vodnih izvirov tu raste bogata vegetacija. Vodice imajo čudovito promenado, ki jo večinoma krasijo palme. Ljubitelji glasbe lahko uživajo v ljudskih pevskih zborih a capella (klape) – varuhih dalmatinskih narodnih pesmi, pa tudi v tradicionalnem jazz festivalu Vodice.

V središču mesta se nahaja Ćorićev stolp (Ćorićev toranj), ohranjen del obrambnega zidu iz časa turških vpadov, ki poleti služi kot kino na prostem. Cerkev Svetega križa (Crkva sv. Križa) je še en zgodovinski spomenik iz 15. stoletja. Do cerkve Marije z gore Karmel (Crkva Gospe od Karmela) vodi 14 kapel na gori Okit z edinstvenim razgledom. V bližini mesta se nahajata mirna Srima in slikovita ribiška vasica Tribunj.

Izbirate lahko med številnimi namestitvami v Vodicah s čudovitim sprehajališčem in plažami, nagrajenimi z modro zastavo.

Namestitev Vodice, Apartmaji Vodice, Počitnice Vodice, Hoteli Vodice, Last Minute Vodice
Priporočamo:

      Apartmaji Hrvaška 2023Hoteli Hrvaška 2023Chorvátsko Ubytovanie 2023Chorvatsko Ubytování 2023Urlaub Kroatien 2023Urlaub Kroatien 2023Hiške za najem 2023Križarjenja po morju 2023