fbpx

Zadar – središče Severne Dalmacije

Zadar je znano hrvaško mesto, središče Severne Dalmacije, ki leži na jadranski obali in turistom ponuja številne možnosti za dober dopust. Do njega je lahko dostopno z avtomobilom, vlakom ali letalom. Poleg tega je tudi univerzitetno mesto in pomembno prometno vozlišče z več kot 75.000 prebivalci. Mesto obdaja več manjših in večjih otokov (Pašman, Dugi Otok, Ugljan).

Zgodovina Zadra sega v antične čase, ko je bil pomembno trgovsko središče. V mestu je veliko zgodovinskih spomenikov: cerkev svetega Donata iz 9. stoletja je ena najstarejših krščanskih cerkva na Hrvaškem, katedrala svete Anastazije, antični forum in številne druge, večinoma romanske in renesančne stavbe. V zgodovinskem središču prevladuje znamenita ulica Kalelarga.

Poleg zgodovinskih spomenikov Zadar ponuja tudi številne plaže, možnosti za različne športe, številne restavracije in bare z lokalnimi specialitetami ter številna zabaviščna prizorišča za nočno življenje. Mesto se ponaša tudi z dvema sodobnima, tehnično edinstvenima atrakcijama: Morskimi orglami (Sea Organ), ki proizvajajo specifične zvoke, in Pozdravom soncu (Salute to the Sun), ki ustvarja niz vizualnih učinkov. V relativni bližini se nahajata tudi narodna parka Paklenica in Kornati.

Izbirate lahko med široko paleto namestitev v Zadru na Hrvaškem, kjer je veliko zgodovinskih znamenitosti, plaž in nočnega življenja. Preberite popolne informacije, ocene strank in si oglejte galerije fotografij.

Namestitev Zadar, Apartmaji Zadar, Počitnice Zadar, Hoteli Zadar, Last Minute Zadar
Priporočamo:

      Apartmaji Hrvaška 2023Hoteli Hrvaška 2023Chorvátsko Ubytovanie 2023Chorvatsko Ubytování 2023Urlaub Kroatien 2023Urlaub Kroatien 2023Hiške za najem 2023Križarjenja po morju 2023