fbpx

Najbolj priljubljeni in znani hrvaški otoki

Hrvaška je znana po svojih čudovitih otokih, ki ponujajo številne možnosti za počitnice. Tukaj je pregled nekaterih najbolj priljubljenih:

Brač – je tretji največji otok na Hrvaškem in se nahaja sredi Jadranskega morja. Zelo priljubljen je zaradi čudovitih plaž in čistega morja. Na tem otoku se nahaja znameniti kamniti most, ki je najdaljši kamniti most v Evropi. Mesto Bol na jugu otoka ponuja zanimive turistične znamenitosti, kot je cerkev svetega Janeza Krstnika, ki se nahaja na vrhu hriba in ponuja čudovit razgled na morje.

Cres – Cres je največji hrvaški otok, ki se nahaja približno 2 uri vožnje z ladjo od Reke v severnem delu Jadranskega morja. Otok ponuja čudovito naravo in čudovite plaže. Na otoku je veliko lepih vasi, kjer lahko poskusite tradicionalno hrvaško hrano in vino.

Hvar – Nahaja se približno 2 uri vožnje z ladjo od Splita sredi Jadranskega morja. Otok je znan po čudovitih plažah, živahnem nočnem življenju in kulturnih znamenitostih. Glavno mesto Hvar ponuja številne zgodovinske zgradbe, kot so katedrala svetega Štefana in renesančne palače. Otok je tudi otok vinogradov, kjer lahko poskusite odlična vina.

Korčula – nahaja se približno 2 uri vožnje z ladjo od Dubrovnika v južnem delu Jadranskega morja. Otok je znan po čudovitih plažah, lepih mestnih ulicah in zgodovinskih spomenikih. Glavno mesto Korčula ponuja čudovite renesančne palače, starodavne muzeje in katedralo svetega Marka. Na otoku so tudi številne čudovite vasi, kjer lahko poskusite tradicionalno hrvaško hrano in vino.

Krk – Nahaja se približno uro vožnje od Reke v severnem delu Jadranskega morja. Krk je eden največjih in najlepših otokov na Hrvaškem. Ponuja številne čudovite plaže in zalive, kot sta Baška in Malinska. Na otoku so tudi številni zgodovinski spomeniki, kot je grad v mestu Krk.

Lastovo – Nahaja se približno 2 uri vožnje z ladjo od Dubrovnika na južnem delu Jadranskega morja. Otok Lastovo je znan po čudoviti naravi, bogati zgodovini in ponuja številne pohodniške poti, ki vodijo skozi čudovito pokrajino.

Lošinj – Nahaja se približno 3 ure vožnje od Reke v severnem delu Jadranskega morja. Otok Lošinj je znan po čudoviti naravi in številnih pohodniških poteh, ki vodijo skozi čudovito pokrajino.

Najbolj priljubljeni in znani hrvaški otoki

Mljet – Nahaja se približno 2 uri vožnje z ladjo od Dubrovnika v južnem delu Jadranskega morja. Otok Mljet je znan po čudoviti naravi in nacionalnem parku Mljet, ki se razprostira na celotnem otoku. Na otoku je tudi več zgodovinskih spomenikov, kot je benediktinski samostan iz 12. stoletja.

Murter – Murter, ki se nahaja v osrčju Jadranskega morja, je znan po svojih čudovitih plažah in zalivih ter tradicionalnih hrvaških festivalih in praznovanjih. Na otoku se nahaja Narodni park Kornati, ki je raj za ljubitelje narave. Murter je priljubljen tudi po gastronomiji, ki se osredotoča na sveže morske sadeže ter lokalna vina in oljčno olje.

Pag – Nahaja se približno 2 uri vožnje od Zadra v severnem delu Jadranskega morja. Pag je znan po čudoviti naravi in proizvodnji enega najboljših sirov na Hrvaškem. Na otoku so tudi številne čudovite plaže in zalivi, kot je zelo znana plaža Zrće, ki slovi po bujni zabavi.

Pašman – Nahaja se približno 30 minut vožnje z ladjo od Zadra v severnem delu Jadranskega morja. Otok Pašman je znan po čudoviti naravi in zgodovinskih spomenikih, kot so benediktinski samostani v čudovitem zalivu Čokovac.

Rab – Nahaja se približno 2 uri vožnje od Zadra na severnem delu Jadranskega morja. Otok je znan po čudovitih plažah, živahnih mestnih ulicah in zgodovinskih spomenikih. Glavno mesto Rab ponuja gotske cerkve, renesančne palače in čudovit razgled na morje.

Šolta – Nahaja se približno 1 uro vožnje z ladjo od Splita v osrednjem delu Jadranskega morja. Šolta je manjši otok, ki je idealen za tiste, ki iščejo mirne počitnice. Otok ponuja čudovite plaže in čudovito naravno pokrajino.

Ugljan – Nahaja se približno 20 minut vožnje z ladjo od Zadra v severnem delu Jadranskega morja. Otok Ugljan je znan po čudoviti naravi in zgodovinskih spomenikih, kot je samostan svetega Jerolima.

Vis – Nahaja se približno 2,5 ure vožnje z ladjo od Splita sredi Jadranskega morja. Otok je znan po čudoviti naravi, čistem morju in mirnem počitniškem vzdušju. Na otoku je veliko lepih zalivov in plaž, kot je plaža Stiniva, ki velja za eno najlepših na Hrvaškem.

      Apartmaji Hrvaška 2024Chorvátsko Ubytovanie 2024Chorvatsko Ubytování 2024 Wakacje i Wczasy w Chorwacji 2024Urlaub Kroatien 2024Urlaub Kroatien 2024Hiške za najem 2024Križarjenja po morju 2024