fbpx

Peščene plaže na Hrvaškem

Splošno razširjeno prepričanje, da na Hrvaškem ni peščenih plaž, je že zdavnaj izginilo. Peščene plaže so morda redke, a zato toliko bolj čarobne. Od Paga do Rovinja in od Hvara do Krka lahko preživite nepozabne počitnice na eni od najboljših peščenih plaž na Hrvaškem. Odkrijte neverjetne destinacije za svoj naslednji dopust na teh plažah, na primer:

Plaža Sabunike je čudovita peščena plaža, ki se nahaja ob vznožju Velebita, nekaj kilometrov od Nina in Zadra. Na plaži lahko uživate v sproščujočih terapijah z zdravilnim blatom. To je idealna destinacija za družine in pare. Peščena plaža Crni Molo se nahaja neposredno v Crikvenici in ponuja številne športne dejavnosti, od odbojke na mivki do toboganov in smučanja na vodi. Na plaži lahko najamete tudi senčnike in ležalnike ter uporabljate tuše. Crvena luka pri Biogradu na Moru je manjša plaža, ki je precej skrita očem obiskovalcev zaliva, zato je idealna za romantično poležavanje in samotno sprostitev. Plaža Saharun na Dugem Otoku je obdana z borovci in kristalno čistim morjem.

Peščena plaža Bijeca v bližini Medulina je priljubljena, ker je obdana z drevesi, zaradi postopnega vstopa v morje pa je še posebej primerna za družine z otroki. Ta peščena plaža je še lepša zaradi čudovitih otokov, ki jo obdajajo. Peščena plaža v Zatonu je prejela modro zastavo zaradi kristalno čistega morja in splošnega videza. Nahaja se na zadrski rivieri in ponuja številne športne dejavnosti, zabaviščni park in tobogane. Na otoku Rab je dolga plaža Rajska plaža, ki se prav tako ponaša z modro zastavo in je zaradi plitvega morja idealna za družine z otroki in neplavalce. Plaža Slatnica, ki se nahaja v bližini središča mesta Murter, ima plitvo kristalno čisto morje, na betonskem delu obale pa so številne kavarne, bari in več zabavnih otroških atrakcij.

Če vas mika ideja o morju, pesku in plaži na Hrvaškem ali če imate otroke, ki se radi igrajo v pesku ob morju, lahko izbirate med široko paleto namestitev v bližini peščene plaže.

      Apartmaji Hrvaška 2024Chorvátsko Ubytovanie 2024Chorvatsko Ubytování 2024 Wakacje i Wczasy w Chorwacji 2024Urlaub Kroatien 2024Urlaub Kroatien 2024Hiške za najem 2024Križarjenja po morju 2024